Huurwoning markt in Schildersbuurt-West

Wonen in Schildersbuurt-West is wonen in een van de drukste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Loosduinsekade, Wouwermanstraat en Zusterstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Schildersbuurt-West worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 900 en 1000 euro. Maar ook kamers kan je huren in Schildersbuurt-West met een gemiddelde huurprijs van 445 euro. Huurwoningen in Schildersbuurt-West staan gemiddeld 19 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Karakteristieken van Schildersbuurt-West

Schildersbuurt-West behoort tot 1 van de goedkoopste buurten in Den Haag. Een woning in Schildersbuurt-West kost gemiddeld 814 euro. Dat is 30% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Kijkend naar alle aangeboden huurwoningen in de afgelopen 12 maanden in Schildersbuurt-West zien we dat Loosduinsekade, Wouwermanstraat en Zusterstraat veel aanbod hebben. Groenteweg en Monstersestraat zijn ook straten waar nog vaak huurwoningen aangeboden zijn.


Kenmerken huizen te huur in Schildersbuurt-West

Prijscategorien

In Schildersbuurt-West komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (55% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 35% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

Schildersbuurt-West kent het meeste aanbod van 2 kamer woningen (38% van het aanbod). Daarna worden 1 kamer woningen aangeboden (36%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Schildersbuurt-West in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Schildersbuurt-West (60%). In de top 3 staan tevens een kamer (29%) en een huis (11%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 6% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Schildersbuurt-West. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 13% van de huurwoningen een balkon.

Wie woont er in Schildersbuurt-West

Schildersbuurt-West is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 9% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 42%.

Gezin met kind
65 plussers
25-65 jaar
Aantal inwoners

Eerder verhuurd in Schildersbuurt-West

Woningen worden snel verhuurd in Den Haag. Ons actuele woningaanbod is maar een momentopname, we krijgen dagelijks nieuw aanbod door heel Den Haag heen, zo ook in Schildersbuurt-West. Hieronder zie je een lijst van aanbod wat in het recente verleden te huur heeft gestaan.

  • Fraaie 3-kamer zolder etage aan de Zusterstraat in Den Haag (3e etage van 50.0m2)
  • Ruim 4 kamer appartement met balkon aan de Monstersestraat in Den Haag (1e etage van 80.0m2)