Een woning huren in Transvaalkwartier-Zuid

Een woning huren in Transvaalkwartier-Zuid betekent dat je gaat wonen in een van de drukste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Hoefkade, Schalk Burgerstraat en Veluweplein waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Transvaalkwartier-Zuid worden kamers het vaakst aangeboden. Deze kamers hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 400 en 500 euro. Maar ook appartementen kan je huren in Transvaalkwartier-Zuid met een gemiddelde huurprijs van 1021 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Transvaalkwartier-Zuid staan woningen gemiddeld 23 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Karakteristieken van Transvaalkwartier-Zuid

In Den Haag is Transvaalkwartier-Zuid een buurt die behoort tot de goedkoopste buurten van de stad. Een woning in Transvaalkwartier-Zuid kost gemiddeld 644 euro. Dat is 44% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

In de laatste 12 maanden zijn er een aantal straten populair in Transvaalkwartier-Zuid. Hoefkade, Schalk Burgerstraat en Veluweplein zijn straten waar het meeste nieuwe aanbod is toegevoegd. Ook Herman Costerstraat en Majubastraat hebben veel woningen in verhuur gehad in de afgelopen 12 maanden.


Kenmerken huizen te huur in Transvaalkwartier-Zuid

Prijscategorien

Transvaalkwartier-Zuid heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (69% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 20% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

In Transvaalkwartier-Zuid wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (40%). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (30%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Transvaalkwartier-Zuid in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een kamer is met stipt de meest aangeboden soort woning in Transvaalkwartier-Zuid (80%). In de top 3 staan tevens een appartement (17%) en een huis (2%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 7% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Transvaalkwartier-Zuid. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 3% van de huurwoningen een balkon.

Inwoners van Transvaalkwartier-Zuid

Transvaalkwartier-Zuid is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 7% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 42%.

Gezin met kind
65 plussers
25-65 jaar
Aantal inwoners

Eerder verhuurd in Transvaalkwartier-Zuid

Woningen worden snel verhuurd in Den Haag. Ons actuele woningaanbod is maar een momentopname, we krijgen dagelijks nieuw aanbod door heel Den Haag heen, zo ook in Transvaalkwartier-Zuid. Hieronder zie je een lijst van aanbod wat in het recente verleden te huur heeft gestaan.