Huurwoningen in Waterbuurt

Wonen in Waterbuurt is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Van der Woudendijk, Van Campenvaart en Van Veendijk waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Waterbuurt zijn kamers met een gemiddelde huurprijs van 600 tot 700 euro. Maar ook huizen kan je huren in Waterbuurt met een gemiddelde huurprijs van 1970 euro. Huurwoningen in Waterbuurt staan gemiddeld 34 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Statistieken van Waterbuurt

Waterbuurt behoort tot 1 van de goedkopere buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Waterbuurt ligt op 1066 euro. Dit gemiddelde is 8% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

In de laatste 12 maanden zijn er een aantal straten populair in Waterbuurt. Van der Woudendijk, Van Campenvaart en Henricuskade zijn straten waar het meeste nieuwe aanbod is toegevoegd. Marnestraat en Van Veendijk zijn ook straten waar nog vaak huurwoningen aangeboden zijn.


Kenmerken huizen te huur in Waterbuurt

Segmenten

Waterbuurt heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (49% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 1200+ euro (43%).

Kamers

In Waterbuurt wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (100%). Daarna worden kamer woningen aangeboden (%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Waterbuurt in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een kamer is met stipt de meest aangeboden soort woning in Waterbuurt (64%). In de top 3 staan tevens een huis (36%) en een - (-%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 11% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Waterbuurt. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 0% van de huurwoningen een balkon.

Inwoners van Waterbuurt

Kijkend naar het aantal inwoners is Waterbuurt een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 7% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 53%.

Gezin met kind
65 plussers
25-65 jaar
Aantal inwoners

Eerder verhuurd in Waterbuurt

Woningen worden snel verhuurd in Den Haag. Ons actuele woningaanbod is maar een momentopname, we krijgen dagelijks nieuw aanbod door heel Den Haag heen, zo ook in Waterbuurt. Hieronder zie je een lijst van aanbod wat in het recente verleden te huur heeft gestaan.