Huurwoning markt in Zorgvliet

Een woning huren in Zorgvliet betekent dat je gaat wonen in een van de rustigste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Groot Hertoginnelaan, Stadhoudersplantsoen en Stadhouderslaan waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Zorgvliet worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1500 en 1600 euro. Maar ook kamers kan je huren in Zorgvliet met een gemiddelde huurprijs van 532 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Zorgvliet staan woningen gemiddeld 36 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Statistieken van Zorgvliet

Zorgvliet behoort tot 1 van de duurste buurten in Den Haag. Een woning in Zorgvliet kost gemiddeld 1363 euro. Dit gemiddelde is 17% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

In de laatste 12 maanden zijn er een aantal straten populair in Zorgvliet. Groot Hertoginnelaan, Stadhoudersplantsoen en Eisenhowerlaan zijn straten waar het meeste nieuwe aanbod is toegevoegd. Ook Stadhouderslaan en Catsheuvel hebben veel woningen in verhuur gehad in de afgelopen 12 maanden.


Kenmerken huizen te huur in Zorgvliet

Prijscategorien

In Zorgvliet komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (56% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van tot 800 euro (25%).

Kamers

Zorgvliet kent het meeste aanbod van 2 kamer woningen (34% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (30%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Zorgvliet in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Zorgvliet (74%). In de top 3 staan tevens een kamer (20%) en een huis (7%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 4% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Zorgvliet. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 28% van de huurwoningen een balkon.

Wie woont er in Zorgvliet

Zorgvliet is een buurt in Den Haag met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 36% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 18%.

Gezin met kind
65 plussers
25-65 jaar
Aantal inwoners

Eerder verhuurd in Zorgvliet

Woningen worden snel verhuurd in Den Haag. Ons actuele woningaanbod is maar een momentopname, we krijgen dagelijks nieuw aanbod door heel Den Haag heen, zo ook in Zorgvliet. Hieronder zie je een lijst van aanbod wat in het recente verleden te huur heeft gestaan.