feb
12
2021
Huur

Haagse huurwoningmarkt - vierde kwartaal 2020


Haagse huurwoningmarkt - vierde kwartaal 2020

Elk kwartaal informeert A&N u over de Haagse woningmarkt met de data van de hele woningmarkt aangevuld met onze persoonlijke ervaringen in het veld.

Samenvatting Q4 2020

U treft hieronder de kerncijfers over het derde kwartaal 2020 met een link naar het volledige rapport.

Huurprijzen


De gemiddelde huurprijzen dalen, maar dit is sterk afhankelijk van het type woning en van de staat waarin de woning verkeert. Woningen in het middensegment zijn nog steeds zeer in trek dus in die sector vindt de laagste prijsdaling plaatst. We merken dat huurwoningen die gemeubileerd zijn of luxe afwerking hebben, minder in trek zijn omdat de doelgroep (veelal expats) minder aanwezig zijn. In december ziet u een flinke daling in gemiddelde prijs, dit heeft ook te maken met feestdagen en de 'schrik' van de lockdown.

Hoe lang staan woningen online


Aan deze data kunnen dezelfde conclusies worden verbonden. In principe is de druk op de tussenhuur hoog. Er is nog steeds veel vraag naar het middensegment. Hierdoor zullen deze woning, mits marktconform geprijsd, niet lang leeg staan. Echter brengen de gemeubileerde en 100m2+ woningen de gemiddelde duur wel omhoog. Deze woningen zijn minder in trek.

Hoeveel nieuwe woningen worden aangeboden


Door de feestdagen is december elk jaar een maand waarin minder beweging plaatsvindt. Minder mensen nemen die maand de stap te verhuizen, dus in die zin is dat een 'normale' daling. De ervaring is dat januari 2021 er weer meer op de markt aangeboden wordt. Niet excessief afwijkend van de standaard.

Volledig rapport

Bekijk hier het volledige rapport met alle gegevens over Q4 2020.