Sweelinckplein en omgeving

Wonen in Sweelinckplein en omgeving is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Obrechtstraat, 2e Schuytstraat en Van Blankenburgstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Sweelinckplein en omgeving worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1300 en 1400 euro. Maar ook huizen kan je huren in Sweelinckplein en omgeving met een gemiddelde huurprijs van 2097 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Sweelinckplein en omgeving staan woningen gemiddeld 36 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Nu te huur in Sweelinckplein en omgeving

Schitterend gerenoveerd 2-kamer appartement met terras

Huurprijs p/maand

1.625,-

Statistieken van Sweelinckplein en omgeving

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Sweelinckplein en omgeving een buurt die behoort tot de duurdere buurten van de stad. Een woning in Sweelinckplein en omgeving kost gemiddeld 1312 euro. Dat is 13% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Sweelinckplein en omgeving is een woning gemiddeld 77m2 groot.

Dagen in verhuur

In Sweelinckplein en omgeving staan huurwoningen gemiddeld 44 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 25%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 11% 65-plus.

25-65 jaar

In Sweelinckplein en omgeving zijn 61% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Sweelinckplein en omgeving een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 11% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 25%.

Kenmerken huizen te huur in Sweelinckplein en omgeving

Prijscategorien

In Sweelinckplein en omgeving komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (55% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van tot 800 euro (23%).

Aantal kamers

Sweelinckplein en omgeving kent het meeste aanbod van 2 kamer woningen (31% van het aanbod). Daarna worden 1 kamer woningen aangeboden (25%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Sweelinckplein en omgeving in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Sweelinckplein en omgeving (76%). In de top 3 staan tevens een huis (14%) en een kamer (10%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 9% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Sweelinckplein en omgeving. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 26% van de huurwoningen een balkon.