Bezuidenhout-West

Wonen in Bezuidenhout-West is wonen in een van de rustigere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Theresiastraat, Juliana van Stolberglaan en Anna van Buerenplein waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Bezuidenhout-West zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1500 tot 1600 euro. Maar ook kamers kan je huren in Bezuidenhout-West met een gemiddelde huurprijs van 545 euro. Huurwoningen in Bezuidenhout-West staan gemiddeld 34 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Bezuidenhout-West

Gemiddelde huurprijs

Bezuidenhout-West behoort tot 1 van de duurdere buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Bezuidenhout-West ligt op 1323 euro. Dit gemiddelde is 14% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Bezuidenhout-West is een woning gemiddeld 73m2 groot.

Dagen in verhuur

In Bezuidenhout-West staan huurwoningen gemiddeld 43 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 22%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 8% 65-plus.

25-65 jaar

In Bezuidenhout-West zijn 53% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Bezuidenhout-West een buurt met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 8% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 22%.

Kenmerken huizen te huur in Bezuidenhout-West

Segmenten

In Bezuidenhout-West komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (55% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van tot 800 euro. 26% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

Bezuidenhout-West kent het meeste aanbod van 3 kamer woningen (45% van het aanbod). Daarna worden 4 of meer kamer woningen aangeboden (29%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Bezuidenhout-West in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Bezuidenhout-West (73%). In de top 3 staan tevens een kamer (19%) en een huis (8%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 11% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Bezuidenhout-West. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 35% van de huurwoningen een balkon.