Huurwoningen Archipelbuurt

Op zoek naar appartementen, studio's of huurwoningen in de Archipelbuurt?

De Archipelbuurt is een gezellige compacte wijk met het centrum op steenworp afstand. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in de Archipelbuurt zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1500 tot 1600 euro. Maar je kan ook huren in Archipelbuurt met een gemiddelde huurprijs van 2240 euro. Huurwoningen in de Archipelbuurt staan gemiddeld 51 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is. Archipelbuurt behoort tot één van de duurdere buurten van Den Haag. Een woning in Archipelbuurt kost gemiddeld 1594 euro. Dit gemiddelde is 37% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Ranglijsten

Populaire straten voor huurwoningen in de Archipelbuurt

In de laatste twaalf maanden zijn er een aantal straten populair in Archipelbuurt. Laan Copes van Cattenburch, Balistraat en Burgemeester Patijnlaan zijn straten waar het meeste nieuwe aanbod is toegevoegd. Sumatrastraat en Scheveningseweg zijn ook straten waar nog vaak huurwoningen aangeboden worden.

De Archipelbuurt

De Archipelbuurt, ook wel de Indische buurt genoemd, heeft haar naam te danken aan de huizen die gebouwd zijn. Dit had te maken met gepensioneerde Indonesiërs die hier huizen kochten. De huurwoningen in de Archipelbuurt staan dus in een monumentale rustige wijk, omringd door grachten en parken. Een voorbeeld hiervan is het monumentale 'Plein 1813' met veel groen en prachtige villa's. De meest exclusieve winkelstraten van Den Haag vind je ook in de Archipelbuurt. Denk aan de Javastraat, Frederikstraat en de altijd bruisende Denneweg. Wat op loopafstand ligt van de 'hotspots' van het centrum zoals het 'Plein' en de 'Grote Markt'. Liever wat rust en groen? Je bent met een huurwoning in de Archipelbuurt zo in een van de parken die Den Haag rijk is. De Scheveningse Bosjes, het Westbroekpark en park Sorghvliet zorgen voor heerlijke wandelroutes in je eigen buurt. Ook kan je hier sporten, bootje varen of in de zomermaanden genieten van verschillende evenementen. De kust is een kwartiertje fietsen. Dus houd je van lekker flaneren op de boulevard met al haar terrasjes en andere uitgaansgelegenheden? Dan is de Archipelbuurt een ideale combinatie van rust en het gemak om binnen no-time het bruisende leven van Den Haag op te zoeken!

Kenmerken van huurwoningen in de Archipelbuurt

Archipelbuurt heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijscategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 61% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 26% van het aanbod bevindt zich in deze groep. Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Archipelbuurt (70%). In de top 3 staan tevens een huis (22%) en een kamer (8%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is. In Archipelbuurt wordt een 2 kamer woning het meest aangeboden (30%). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (27%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Archipelbuurt in vergelijking met heel Den Haag. Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 7% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Archipelbuurt. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 26% van de huurwoningen een balkon.

Prijscategorien
Aantal kamers
Type woning
Buitenruimte

Video impressie van de Archipelbuurt

Wie wonen er in de Archipelbuurt?

De Archipelbuurt is zonder twijfel een buurt in het duurdere segment van Den Haag. Dit is ook het type mensen die de buurt aantrekt. Jongvolwassenen gemengde met expats en hoogopgeleiden. Kijkend naar het aantal inwoners is Archipelbuurt een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 21% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 21%. Er zijn in totaal twee basisscholen in de Archipelbuurt:

Verder zijn er ook huiswerkbegeleiders en kinderdagverblijven aanwezig in de wijk. Dit maakt het gemakkelijk om activiteiten te combineren of zelfstandig te laten uitvoeren. Expats en hoogopgeleiden maken het grootste deel uit van de bewoners uit de Archipelbuurt. Dit uiteraard vanwege de geconcentreerde internationale organisaties en instituten die zich in de omgeving van deze buurt bevinden. Denk aan het Internationaal Hof van Justitie, tal van ambassades en uiteraard onze eigen overheidsorganen.

Bereikbaarheid van de Archipelbuurt

De locatie de Archipelbuurt is buitengewoon gunstig. Het grenst tegen het centrum aan en het Centraal Station is op loopafstand. De N440 richting Wassenaar/Leiden en de A12 richting Utrecht lopen langs de wijk. Je bent dus binnen een paar minuten op de snelweg. De tramlijnen 1 en 9 rijden langs de grenzen van deze buurt deze reden van en naar Scheveningen. Waarbij lijn 1 je zelfs in de binnenstad van Delft kan afzetten. Buslijn 22 bedient de buurt vanaf Madurodam over het Bankaplein naar het centrum en het Centraal Station.