Rustenburg

Wonen in Rustenburg is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Zuiderparklaan, Bussumsestraat en Vlasakkersstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Rustenburg zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1000 tot 1100 euro. Maar ook kamers kan je huren in Rustenburg met een gemiddelde huurprijs van 490 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Rustenburg staan woningen gemiddeld 19 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Rustenburg

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Rustenburg een buurt die behoort tot de goedkoopste buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Rustenburg ligt op 892 euro. Dat is 23% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Rustenburg is een woning gemiddeld 53m2 groot.

Dagen in verhuur

In Rustenburg staan huurwoningen gemiddeld 19 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 32%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 11% 65-plus.

25-65 jaar

In Rustenburg zijn 60% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Rustenburg een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 11% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 32%.

Kenmerken huizen te huur in Rustenburg

Segmenten

In Rustenburg komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 42% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van tot 800 euro. 38% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

Rustenburg kent het meeste aanbod van 2 kamer woningen (38% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (29%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Rustenburg in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Rustenburg (57%). In de top 3 staan tevens een kamer (26%) en een huis (17%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 1% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Rustenburg. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 17% van de huurwoningen een balkon.