Duindorp

Wonen in Duindorp is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Tesselsestraat, Tholensestraat en Pluvierstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Duindorp zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1200 tot 1300 euro. Maar ook huizen kan je huren in Duindorp met een gemiddelde huurprijs van 1800 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Duindorp staan woningen gemiddeld 42 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Duindorp

Gemiddelde huurprijs

Duindorp behoort tot 1 van de duurdere buurten in Den Haag. Een woning in Duindorp kost gemiddeld 1165 euro. Dit gemiddelde is 0% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Duindorp is een woning gemiddeld 76m2 groot.

Dagen in verhuur

In Duindorp staan huurwoningen gemiddeld 49 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 36%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 14% 65-plus.

25-65 jaar

In Duindorp zijn 58% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Duindorp een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 14% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 36%.

Kenmerken huizen te huur in Duindorp

Prijscategorien

In Duindorp komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 50% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 25% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

Duindorp kent het meeste aanbod van 3 kamer woningen (67% van het aanbod). Daarna worden 4 of meer kamer woningen aangeboden (22%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Duindorp in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Duindorp (42%). In de top 3 staan tevens een huis (33%) en een kamer (25%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 10% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Duindorp. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 20% van de huurwoningen een balkon.