Willemspark

Wonen in Willemspark is wonen in een van de rustigste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Frederikstraat, Zeestraat en Javastraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Willemspark worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1600 en 1700 euro. Maar ook huizen kan je huren in Willemspark met een gemiddelde huurprijs van 2312 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Willemspark staan woningen gemiddeld 42 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Willemspark

Gemiddelde huurprijs

Willemspark behoort tot 1 van de duurste buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Willemspark ligt op 1632 euro. Dat is 41% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Willemspark is een woning gemiddeld 86m2 groot.

Dagen in verhuur

In Willemspark staan huurwoningen gemiddeld 59 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 16%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 17% 65-plus.

25-65 jaar

In Willemspark zijn 63% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Willemspark een buurt met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 17% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 16%.

Kenmerken huizen te huur in Willemspark

Prijscategorien

Willemspark heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 67% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 25% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

In Willemspark wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (33%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (26%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Willemspark in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Willemspark (83%). In de top 3 staan tevens een huis (14%) en een kamer (3%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 12% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Willemspark. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 29% van de huurwoningen een balkon.