Waalsdorp

Een woning huren in Waalsdorp betekent dat je gaat wonen in een van de rustigere buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Waalsdorperweg, Van Berwaerdeweg en Van Diepenburchstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Waalsdorp worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1600 en 1700 euro. Maar ook huizen kan je huren in Waalsdorp met een gemiddelde huurprijs van 2888 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Waalsdorp staan woningen gemiddeld 57 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Waalsdorp

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Waalsdorp een buurt die behoort tot de duurste buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Waalsdorp ligt op 2146 euro. Dit gemiddelde is 85% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Waalsdorp is een woning gemiddeld 132m2 groot.

Dagen in verhuur

In Waalsdorp staan huurwoningen gemiddeld 69 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 38%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 19% 65-plus.

25-65 jaar

In Waalsdorp zijn 49% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Waalsdorp is een buurt in Den Haag met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 19% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 38%.

Kenmerken huizen te huur in Waalsdorp

Segmenten

Waalsdorp heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 91% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 7% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

Waalsdorp kent het meeste aanbod van 4 of meer kamer woningen (51% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (22%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Waalsdorp in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Waalsdorp (54%). In de top 3 staan tevens een huis (44%) en een kamer (2%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 27% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Waalsdorp. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 36% van de huurwoningen een balkon.