De Velden

Wonen in De Velden is wonen in een van de rustigere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Klaverveld, Simon Carmiggelthof en Jaap Hoekdreef waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In De Velden worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1100 en 1200 euro. Maar ook huizen kan je huren in De Velden met een gemiddelde huurprijs van 1673 euro. Huurwoningen in De Velden staan gemiddeld 27 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van De Velden

Gemiddelde huurprijs

De Velden behoort tot 1 van de duurdere buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in De Velden ligt op 1286 euro. Dat is 11% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In De Velden is een woning gemiddeld 100m2 groot.

Dagen in verhuur

In De Velden staan huurwoningen gemiddeld 42 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 54%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 9% 65-plus.

25-65 jaar

In De Velden zijn 57% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is De Velden een buurt met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 9% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 54%.

Kenmerken huizen te huur in De Velden

Segmenten

In De Velden komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 70% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 1200+ euro. 30% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

De Velden kent het meeste aanbod van 3 kamer woningen (53% van het aanbod). Daarna worden 4 of meer kamer woningen aangeboden (47%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in De Velden in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in De Velden (68%). In de top 3 staan tevens een huis (32%) en een - (-%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 30% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in De Velden. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 5% van de huurwoningen een balkon.