Morgenweide

Een woning huren in Morgenweide betekent dat je gaat wonen in een van de drukste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Steentijdsingel, Weidevogellaan en Zwaluwsingel waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Morgenweide worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1200 en 1300 euro. Maar ook huizen kan je huren in Morgenweide met een gemiddelde huurprijs van 1487 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Morgenweide staan woningen gemiddeld 28 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Morgenweide

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Morgenweide een buurt die behoort tot de duurdere buurten van de stad. Een woning in Morgenweide kost gemiddeld 1270 euro. Dat is 9% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Morgenweide is een woning gemiddeld 110m2 groot.

Dagen in verhuur

In Morgenweide staan huurwoningen gemiddeld 38 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 54%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 7% 65-plus.

25-65 jaar

In Morgenweide zijn 57% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Morgenweide is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 7% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 54%.

Kenmerken huizen te huur in Morgenweide

Prijscategorien

In Morgenweide komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (57% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (38%).

Aantal kamers

In Morgenweide wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (59%). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (34%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Morgenweide in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Morgenweide (50%). In de top 3 staan tevens een huis (41%) en een kamer (9%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 21% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Morgenweide. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 16% van de huurwoningen een balkon.