Geuzenkwartier

Wonen in Geuzenkwartier is wonen in een van de rustigere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Westduinweg, Kranenburgweg en Sonoystraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Geuzenkwartier worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1300 en 1400 euro. Maar ook huizen kan je huren in Geuzenkwartier met een gemiddelde huurprijs van 1649 euro. Huurwoningen in Geuzenkwartier staan gemiddeld 33 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Geuzenkwartier

Gemiddelde huurprijs

Geuzenkwartier behoort tot 1 van de duurdere buurten in Den Haag. Een woning in Geuzenkwartier kost gemiddeld 1243 euro. Dat is 7% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Geuzenkwartier is een woning gemiddeld 69m2 groot.

Dagen in verhuur

In Geuzenkwartier staan huurwoningen gemiddeld 38 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 30%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 22% 65-plus.

25-65 jaar

In Geuzenkwartier zijn 53% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Geuzenkwartier een buurt met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 22% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 30%.

Kenmerken huizen te huur in Geuzenkwartier

Prijscategorien

In Geuzenkwartier komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 44% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (40%).

Aantal kamers

In Geuzenkwartier wordt een 1 kamer woning het meest aangeboden (35%). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (22%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Geuzenkwartier in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Geuzenkwartier (77%). In de top 3 staan tevens een huis (13%) en een kamer (10%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 10% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Geuzenkwartier. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 26% van de huurwoningen een balkon.