Laakhaven-Oost

Wonen in Laakhaven-Oost is wonen in een van de rustigere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Fijnjekade, Neherkade en Stamkartplein waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Laakhaven-Oost zijn kamers met een gemiddelde huurprijs van 500 tot 600 euro. Maar ook appartementen kan je huren in Laakhaven-Oost met een gemiddelde huurprijs van 1276 euro. Huurwoningen in Laakhaven-Oost staan gemiddeld 18 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Laakhaven-Oost

Gemiddelde huurprijs

Laakhaven-Oost behoort tot 1 van de goedkoopste buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Laakhaven-Oost ligt op 802 euro. Dat is 31% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Laakhaven-Oost is een woning gemiddeld 44m2 groot.

Dagen in verhuur

In Laakhaven-Oost staan huurwoningen gemiddeld 26 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 24%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 8% 65-plus.

25-65 jaar

In Laakhaven-Oost zijn 54% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Laakhaven-Oost een buurt met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 8% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 24%.

Kenmerken huizen te huur in Laakhaven-Oost

Segmenten

Laakhaven-Oost heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (60% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (21%).

Aantal kamers

Laakhaven-Oost kent het meeste aanbod van 3 kamer woningen (68% van het aanbod). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (24%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Laakhaven-Oost in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een kamer is met stipt de meest aangeboden soort woning in Laakhaven-Oost (62%). In de top 3 staan tevens een appartement (28%) en een huis (11%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 0% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Laakhaven-Oost. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 14% van de huurwoningen een balkon.