Eykenduinen

Wonen in Eykenduinen is wonen in een van de rustigere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Thorbeckelaan, Pippelingstraat en Goudreinetstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Eykenduinen zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1300 tot 1400 euro. Maar ook kamers kan je huren in Eykenduinen met een gemiddelde huurprijs van 551 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Eykenduinen staan woningen gemiddeld 36 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Eykenduinen

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Eykenduinen een buurt die behoort tot de duurdere buurten van de stad. Een woning in Eykenduinen kost gemiddeld 1239 euro. Dit gemiddelde is 7% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Eykenduinen is een woning gemiddeld 86m2 groot.

Dagen in verhuur

In Eykenduinen staan huurwoningen gemiddeld 40 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 32%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 16% 65-plus.

25-65 jaar

In Eykenduinen zijn 59% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Eykenduinen is een buurt in Den Haag met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 16% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 32%.

Kenmerken huizen te huur in Eykenduinen

Prijscategorien

In Eykenduinen komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (49% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (32%).

Kamers

Eykenduinen kent het meeste aanbod van 4 of meer kamer woningen (45% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (36%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Eykenduinen in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Eykenduinen (70%). In de top 3 staan tevens een kamer (19%) en een huis (12%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 6% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Eykenduinen. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 40% van de huurwoningen een balkon.