Componistenbuurt

Wonen in Componistenbuurt is wonen in een van de rustigste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Mozartlaan, Groen van Prinstererlaan en Rigolettostraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Componistenbuurt zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1200 tot 1300 euro. Maar ook huizen kan je huren in Componistenbuurt met een gemiddelde huurprijs van 2312 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Componistenbuurt staan woningen gemiddeld 37 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Componistenbuurt

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Componistenbuurt een buurt die behoort tot de duurdere buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Componistenbuurt ligt op 1204 euro. Dit gemiddelde is 4% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Componistenbuurt is een woning gemiddeld 86m2 groot.

Dagen in verhuur

In Componistenbuurt staan huurwoningen gemiddeld 46 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 20%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 34% 65-plus.

25-65 jaar

In Componistenbuurt zijn 48% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Componistenbuurt is een buurt in Den Haag met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 34% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 20%.

Kenmerken huizen te huur in Componistenbuurt

Prijscategorien

Componistenbuurt heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (38% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (37%).

Aantal kamers

In Componistenbuurt wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (36%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (33%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Componistenbuurt in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Componistenbuurt (85%). In de top 3 staan tevens een huis (12%) en een kamer (3%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 4% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Componistenbuurt. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 31% van de huurwoningen een balkon.