Houtwijk

Een woning huren in Houtwijk betekent dat je gaat wonen in een van de drukste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Leyweg, Escamplaan en Johan Huizingaplein waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Houtwijk worden kamers het vaakst aangeboden. Deze kamers hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 400 en 500 euro. Maar ook appartementen kan je huren in Houtwijk met een gemiddelde huurprijs van 1086 euro. Huurwoningen in Houtwijk staan gemiddeld 21 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Houtwijk

Gemiddelde huurprijs

Houtwijk behoort tot 1 van de goedkoopste buurten in Den Haag. Een woning in Houtwijk kost gemiddeld 862 euro. Dit gemiddelde is 26% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Houtwijk is een woning gemiddeld 60m2 groot.

Dagen in verhuur

In Houtwijk staan huurwoningen gemiddeld 25 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 38%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 20% 65-plus.

25-65 jaar

In Houtwijk zijn 53% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Houtwijk een buurt met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 20% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 38%.

Kenmerken huizen te huur in Houtwijk

Prijscategorien

Houtwijk heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment 800 tot 1200 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (49% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van tot 800 euro (37%).

Aantal kamers

Houtwijk kent het meeste aanbod van 2 kamer woningen (50% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (26%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Houtwijk in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een kamer is met stipt de meest aangeboden soort woning in Houtwijk (48%). In de top 3 staan tevens een appartement (29%) en een huis (24%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 3% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Houtwijk. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 12% van de huurwoningen een balkon.