Dreven en Gaarden

Wonen in Dreven en Gaarden is wonen in een van de drukste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Wolweversgaarde, Goudsmidsgaarde en Ambachtsgaarde waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Dreven en Gaarden worden huizen het vaakst aangeboden. Deze huizen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1100 en 1200 euro. Maar ook kamers kan je huren in Dreven en Gaarden met een gemiddelde huurprijs van 522 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Dreven en Gaarden staan woningen gemiddeld 19 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Nu te huur in Dreven en Gaarden

Zeer ruime eengezinswoning met 4 slaapkamers met tuin

Huurprijs p/maand

1.550,-

Statistieken van Dreven en Gaarden

Gemiddelde huurprijs

Dreven en Gaarden behoort tot 1 van de goedkoopste buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Dreven en Gaarden ligt op 874 euro. Dit gemiddelde is 25% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Dreven en Gaarden is een woning gemiddeld 55m2 groot.

Dagen in verhuur

In Dreven en Gaarden staan huurwoningen gemiddeld 27 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 36%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 17% 65-plus.

25-65 jaar

In Dreven en Gaarden zijn 51% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Dreven en Gaarden is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 17% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 36%.

Kenmerken huizen te huur in Dreven en Gaarden

Segmenten

Dreven en Gaarden heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (46% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 35% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

In Dreven en Gaarden wordt een 1 kamer woning het meest aangeboden (38%). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (31%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Dreven en Gaarden in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een huis is met stipt de meest aangeboden soort woning in Dreven en Gaarden (38%). In de top 3 staan tevens een kamer (38%) en een appartement (24%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 15% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Dreven en Gaarden. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 8% van de huurwoningen een balkon.