Leyenburg

Een woning huren in Leyenburg betekent dat je gaat wonen in een van de drukste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Soestdijksekade, Veenendaalkade en Vreeswijkstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Leyenburg zijn kamers met een gemiddelde huurprijs van 400 tot 500 euro. Maar ook appartementen kan je huren in Leyenburg met een gemiddelde huurprijs van 1152 euro. Huurwoningen in Leyenburg staan gemiddeld 24 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Leyenburg

Gemiddelde huurprijs

Leyenburg behoort tot 1 van de goedkoopste buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Leyenburg ligt op 878 euro. Dat is 24% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Leyenburg is een woning gemiddeld 53m2 groot.

Dagen in verhuur

In Leyenburg staan huurwoningen gemiddeld 29 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 30%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 18% 65-plus.

25-65 jaar

In Leyenburg zijn 57% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Leyenburg is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 18% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 30%.

Kenmerken huizen te huur in Leyenburg

Segmenten

In Leyenburg komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie tot 800 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 44% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (32%).

Aantal kamers

In Leyenburg wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (42%). Daarna worden 4 of meer kamer woningen aangeboden (24%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Leyenburg in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een kamer is met stipt de meest aangeboden soort woning in Leyenburg (50%). In de top 3 staan tevens een appartement (45%) en een huis (5%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 4% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Leyenburg. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 19% van de huurwoningen een balkon.