Valkenboskwartier

Een woning huren in Valkenboskwartier betekent dat je gaat wonen in een van de drukste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Valkenboslaan, Valkenboskade en Vinkensteynstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Valkenboskwartier worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1100 en 1200 euro. Maar ook kamers kan je huren in Valkenboskwartier met een gemiddelde huurprijs van 476 euro. Huurwoningen in Valkenboskwartier staan gemiddeld 24 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Nu te huur in Valkenboskwartier

leuk 2 kamer appartement

Huurprijs p/maand

755,-

Statistieken van Valkenboskwartier

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Valkenboskwartier een buurt die behoort tot de goedkopere buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Valkenboskwartier ligt op 960 euro. Dit gemiddelde is 17% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Valkenboskwartier is een woning gemiddeld 54m2 groot.

Dagen in verhuur

In Valkenboskwartier staan huurwoningen gemiddeld 30 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 26%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 9% 65-plus.

25-65 jaar

In Valkenboskwartier zijn 63% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Valkenboskwartier is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 9% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 26%.

Kenmerken huizen te huur in Valkenboskwartier

Prijscategorien

In Valkenboskwartier komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (42% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 30% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

In Valkenboskwartier wordt een 1 kamer woning het meest aangeboden (34%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (28%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Valkenboskwartier in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Valkenboskwartier (53%). In de top 3 staan tevens een kamer (33%) en een huis (14%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 3% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Valkenboskwartier. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 21% van de huurwoningen een balkon.