Laakkwartier-Oost

Wonen in Laakkwartier-Oost is wonen in een van de drukste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Goeverneurlaan, Allard Piersonlaan en Jan ten Brinkstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Laakkwartier-Oost zijn kamers met een gemiddelde huurprijs van 500 tot 600 euro. Maar ook appartementen kan je huren in Laakkwartier-Oost met een gemiddelde huurprijs van 1141 euro. Huurwoningen in Laakkwartier-Oost staan gemiddeld 20 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Laakkwartier-Oost

Gemiddelde huurprijs

Laakkwartier-Oost behoort tot 1 van de goedkoopste buurten in Den Haag. Een woning in Laakkwartier-Oost kost gemiddeld 787 euro. Dit gemiddelde is 32% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Laakkwartier-Oost is een woning gemiddeld 45m2 groot.

Dagen in verhuur

In Laakkwartier-Oost staan huurwoningen gemiddeld 25 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 30%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 9% 65-plus.

25-65 jaar

In Laakkwartier-Oost zijn 60% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Laakkwartier-Oost is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 9% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 30%.

Kenmerken huizen te huur in Laakkwartier-Oost

Segmenten

Laakkwartier-Oost heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (58% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (26%).

Kamers

In Laakkwartier-Oost wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (36%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (27%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Laakkwartier-Oost in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een kamer is met stipt de meest aangeboden soort woning in Laakkwartier-Oost (54%). In de top 3 staan tevens een appartement (32%) en een huis (15%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 3% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Laakkwartier-Oost. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 19% van de huurwoningen een balkon.