Schildersbuurt-Noord

Wonen in Schildersbuurt-Noord is wonen in een van de drukste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Herderslaan, Hobbemastraat en Paulus Potterstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Schildersbuurt-Noord zijn kamers met een gemiddelde huurprijs van 500 tot 600 euro. Maar ook appartementen kan je huren in Schildersbuurt-Noord met een gemiddelde huurprijs van 992 euro. Huurwoningen in Schildersbuurt-Noord staan gemiddeld 25 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Schildersbuurt-Noord

Gemiddelde huurprijs

Schildersbuurt-Noord behoort tot 1 van de goedkoopste buurten in Den Haag. Een woning in Schildersbuurt-Noord kost gemiddeld 805 euro. Dat is 31% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Schildersbuurt-Noord is een woning gemiddeld 51m2 groot.

Dagen in verhuur

In Schildersbuurt-Noord staan huurwoningen gemiddeld 35 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 40%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 10% 65-plus.

25-65 jaar

In Schildersbuurt-Noord zijn 53% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Schildersbuurt-Noord is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 10% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 40%.

Kenmerken huizen te huur in Schildersbuurt-Noord

Segmenten

Schildersbuurt-Noord heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (63% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 1200+ euro (19%).

Kamers

Schildersbuurt-Noord kent het meeste aanbod van 1 kamer woningen (60% van het aanbod). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (15%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Schildersbuurt-Noord in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een kamer is met stipt de meest aangeboden soort woning in Schildersbuurt-Noord (51%). In de top 3 staan tevens een appartement (24%) en een huis (24%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 13% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Schildersbuurt-Noord. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 6% van de huurwoningen een balkon.