Morgenstond-Oost

Wonen in Morgenstond-Oost is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Loevesteinlaan, Meppelweg en Maartensdijklaan waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Morgenstond-Oost zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1200 tot 1300 euro. Maar ook kamers kan je huren in Morgenstond-Oost met een gemiddelde huurprijs van 388 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Morgenstond-Oost staan woningen gemiddeld 30 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Morgenstond-Oost

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Morgenstond-Oost een buurt die behoort tot de goedkopere buurten van de stad. Een woning in Morgenstond-Oost kost gemiddeld 967 euro. Dat is 17% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Morgenstond-Oost is een woning gemiddeld 79m2 groot.

Dagen in verhuur

In Morgenstond-Oost staan huurwoningen gemiddeld 34 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 26%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 14% 65-plus.

25-65 jaar

In Morgenstond-Oost zijn 60% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Morgenstond-Oost een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 14% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 26%.

Kenmerken huizen te huur in Morgenstond-Oost

Prijscategorien

In Morgenstond-Oost komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 38% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van tot 800 euro (36%).

Kamers

In Morgenstond-Oost wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (70%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (20%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Morgenstond-Oost in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Morgenstond-Oost (64%). In de top 3 staan tevens een kamer (32%) en een huis (4%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 0% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Morgenstond-Oost. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 17% van de huurwoningen een balkon.