Transvaalkwartier-Zuid

Een woning huren in Transvaalkwartier-Zuid betekent dat je gaat wonen in een van de drukste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Hoefkade, Schalk Burgerstraat en Veluweplein waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Transvaalkwartier-Zuid worden kamers het vaakst aangeboden. Deze kamers hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 400 en 500 euro. Maar ook appartementen kan je huren in Transvaalkwartier-Zuid met een gemiddelde huurprijs van 1021 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Transvaalkwartier-Zuid staan woningen gemiddeld 23 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Transvaalkwartier-Zuid

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Transvaalkwartier-Zuid een buurt die behoort tot de goedkoopste buurten van de stad. Een woning in Transvaalkwartier-Zuid kost gemiddeld 644 euro. Dat is 44% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Transvaalkwartier-Zuid is een woning gemiddeld 33m2 groot.

Dagen in verhuur

In Transvaalkwartier-Zuid staan huurwoningen gemiddeld 30 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 42%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 7% 65-plus.

25-65 jaar

In Transvaalkwartier-Zuid zijn 56% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Transvaalkwartier-Zuid is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 7% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 42%.

Kenmerken huizen te huur in Transvaalkwartier-Zuid

Prijscategorien

Transvaalkwartier-Zuid heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (69% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 20% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

In Transvaalkwartier-Zuid wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (40%). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (30%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Transvaalkwartier-Zuid in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een kamer is met stipt de meest aangeboden soort woning in Transvaalkwartier-Zuid (80%). In de top 3 staan tevens een appartement (17%) en een huis (2%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 7% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Transvaalkwartier-Zuid. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 3% van de huurwoningen een balkon.