Vruchtenbuurt

Een woning huren in Vruchtenbuurt betekent dat je gaat wonen in een van de drukste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Appelstraat, Perenstraat en Amandelstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Vruchtenbuurt worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1200 en 1300 euro. Maar ook huizen kan je huren in Vruchtenbuurt met een gemiddelde huurprijs van 2060 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Vruchtenbuurt staan woningen gemiddeld 40 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Vruchtenbuurt

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Vruchtenbuurt een buurt die behoort tot de duurste buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Vruchtenbuurt ligt op 1401 euro. Dat is 21% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Vruchtenbuurt is een woning gemiddeld 93m2 groot.

Dagen in verhuur

In Vruchtenbuurt staan huurwoningen gemiddeld 42 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 39%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 16% 65-plus.

25-65 jaar

In Vruchtenbuurt zijn 56% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Vruchtenbuurt een buurt met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 16% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 39%.

Kenmerken huizen te huur in Vruchtenbuurt

Segmenten

Vruchtenbuurt heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (63% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 28% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

In Vruchtenbuurt wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (48%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (26%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Vruchtenbuurt in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Vruchtenbuurt (59%). In de top 3 staan tevens een huis (34%) en een kamer (7%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 10% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Vruchtenbuurt. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 28% van de huurwoningen een balkon.