Oostbroek-Zuid

Wonen in Oostbroek-Zuid is wonen in een van de drukste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Nunspeetlaan, Harderwijkstraat en Hulshorststraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Oostbroek-Zuid zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1000 tot 1100 euro. Maar ook kamers kan je huren in Oostbroek-Zuid met een gemiddelde huurprijs van 488 euro. Huurwoningen in Oostbroek-Zuid staan gemiddeld 18 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Oostbroek-Zuid

Gemiddelde huurprijs

Oostbroek-Zuid behoort tot 1 van de goedkoopste buurten in Den Haag. Een woning in Oostbroek-Zuid kost gemiddeld 831 euro. Dit gemiddelde is 28% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Oostbroek-Zuid is een woning gemiddeld 50m2 groot.

Dagen in verhuur

In Oostbroek-Zuid staan huurwoningen gemiddeld 29 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 35%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 6% 65-plus.

25-65 jaar

In Oostbroek-Zuid zijn 60% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Oostbroek-Zuid is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 6% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 35%.

Kenmerken huizen te huur in Oostbroek-Zuid

Segmenten

In Oostbroek-Zuid komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 49% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van tot 800 euro. 40% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

In Oostbroek-Zuid wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (47%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (21%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Oostbroek-Zuid in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Oostbroek-Zuid (46%). In de top 3 staan tevens een kamer (42%) en een huis (12%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 5% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Oostbroek-Zuid. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 18% van de huurwoningen een balkon.