Laakkwartier-West

Wonen in Laakkwartier-West is wonen in een van de drukste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn De Genestetlaan, Van Zeggelenlaan en Capadosestraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Laakkwartier-West worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1100 en 1200 euro. Maar ook kamers kan je huren in Laakkwartier-West met een gemiddelde huurprijs van 501 euro. Huurwoningen in Laakkwartier-West staan gemiddeld 20 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Laakkwartier-West

Gemiddelde huurprijs

Laakkwartier-West behoort tot 1 van de goedkopere buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Laakkwartier-West ligt op 915 euro. Dit gemiddelde is 21% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Laakkwartier-West is een woning gemiddeld 52m2 groot.

Dagen in verhuur

In Laakkwartier-West staan huurwoningen gemiddeld 24 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 34%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 8% 65-plus.

25-65 jaar

In Laakkwartier-West zijn 60% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Laakkwartier-West een buurt met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 8% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 34%.

Kenmerken huizen te huur in Laakkwartier-West

Segmenten

Laakkwartier-West heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (46% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 30% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

Laakkwartier-West kent het meeste aanbod van 3 kamer woningen (36% van het aanbod). Daarna worden 1 kamer woningen aangeboden (30%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Laakkwartier-West in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Laakkwartier-West (46%). In de top 3 staan tevens een kamer (36%) en een huis (18%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 8% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Laakkwartier-West. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 21% van de huurwoningen een balkon.