Uilennest

Een woning huren in Uilennest betekent dat je gaat wonen in een van de rustigste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Van Alkemadelaan, Hart Nibbrigkade en Van Trigtstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Uilennest worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1400 en 1500 euro. Maar ook huizen kan je huren in Uilennest met een gemiddelde huurprijs van 1828 euro. Huurwoningen in Uilennest staan gemiddeld 44 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Uilennest

Gemiddelde huurprijs

Uilennest behoort tot 1 van de duurste buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Uilennest ligt op 1421 euro. Dat is 22% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Uilennest is een woning gemiddeld 94m2 groot.

Dagen in verhuur

In Uilennest staan huurwoningen gemiddeld 53 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 21%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 28% 65-plus.

25-65 jaar

In Uilennest zijn 51% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Uilennest is een buurt in Den Haag met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 28% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 21%.

Kenmerken huizen te huur in Uilennest

Segmenten

In Uilennest komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 66% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (29%).

Aantal kamers

Uilennest kent het meeste aanbod van 4 of meer kamer woningen (47% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (25%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Uilennest in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Uilennest (87%). In de top 3 staan tevens een huis (10%) en een kamer (3%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 5% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Uilennest. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 58% van de huurwoningen een balkon.