Duinzigt

Wonen in Duinzigt is wonen in een van de rustigere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Stalpertstraat, Cees Laseurlaan en Van Kijfhoeklaan waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Duinzigt worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1500 en 1600 euro. Maar ook huizen kan je huren in Duinzigt met een gemiddelde huurprijs van 1642 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Duinzigt staan woningen gemiddeld 43 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Duinzigt

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Duinzigt een buurt die behoort tot de duurste buurten van de stad. Een woning in Duinzigt kost gemiddeld 1459 euro. Dat is 26% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Duinzigt is een woning gemiddeld 93m2 groot.

Dagen in verhuur

In Duinzigt staan huurwoningen gemiddeld 54 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 16%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 51% 65-plus.

25-65 jaar

In Duinzigt zijn 33% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Duinzigt is een buurt in Den Haag met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 51% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 16%.

Kenmerken huizen te huur in Duinzigt

Prijscategorien

Duinzigt heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 70% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van tot 800 euro. 16% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

In Duinzigt wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (49%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (26%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Duinzigt in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Duinzigt (73%). In de top 3 staan tevens een huis (14%) en een kamer (12%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 9% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Duinzigt. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 61% van de huurwoningen een balkon.