Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes

Een woning huren in Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes betekent dat je gaat wonen in een van de rustigste buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Van Stolkweg, Parkweg en Kanaalweg waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 2100 en 2200 euro. Maar ook huizen kan je huren in Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes met een gemiddelde huurprijs van 2261 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes staan woningen gemiddeld 80 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes een buurt die behoort tot de duurste buurten van de stad. Een woning in Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes kost gemiddeld 2239 euro. Dat is 93% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes is een woning gemiddeld 109m2 groot.

Dagen in verhuur

In Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes staan huurwoningen gemiddeld 89 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 30%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 32% 65-plus.

25-65 jaar

In Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes zijn 43% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes een buurt met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 32% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 30%.

Kenmerken huizen te huur in Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes

Prijscategorien

Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 88% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van tot 800 euro (7%).

Kamers

In Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (63%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (22%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes (70%). In de top 3 staan tevens een huis (23%) en een kamer (7%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 5% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 37% van de huurwoningen een balkon.