Kijkduin

Wonen in Kijkduin is wonen in een van de rustigste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Zeewindelaan, Deltaplein en Zandzeggelaan waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Kijkduin zijn huizen met een gemiddelde huurprijs van 2500 tot 2600 euro. Maar ook appartementen kan je huren in Kijkduin met een gemiddelde huurprijs van 1249 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Kijkduin staan woningen gemiddeld 64 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Kijkduin

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Kijkduin een buurt die behoort tot de duurste buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Kijkduin ligt op 2063 euro. Dit gemiddelde is 78% duurder dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Kijkduin is een woning gemiddeld 129m2 groot.

Dagen in verhuur

In Kijkduin staan huurwoningen gemiddeld 71 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 24%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 39% 65-plus.

25-65 jaar

In Kijkduin zijn 43% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkduin is een buurt in Den Haag met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 39% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 24%.

Kenmerken huizen te huur in Kijkduin

Prijscategorien

In Kijkduin komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (69% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (29%).

Aantal kamers

Kijkduin kent het meeste aanbod van 4 of meer kamer woningen (77% van het aanbod). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (17%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Kijkduin in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een huis is met stipt de meest aangeboden soort woning in Kijkduin (73%). In de top 3 staan tevens een appartement (27%) en een - (-%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 26% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Kijkduin. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 29% van de huurwoningen een balkon.