Zuidwal

Wonen in Zuidwal is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Gedempte Gracht, Lange Beestenmarkt en Boekhorststraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Zuidwal worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1200 en 1300 euro. Maar ook huizen kan je huren in Zuidwal met een gemiddelde huurprijs van 1192 euro. Huurwoningen in Zuidwal staan gemiddeld 30 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Zuidwal

Gemiddelde huurprijs

Zuidwal behoort tot 1 van de duurdere buurten in Den Haag. Een woning in Zuidwal kost gemiddeld 1158 euro. Dat is 0% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Zuidwal is een woning gemiddeld 73m2 groot.

Dagen in verhuur

In Zuidwal staan huurwoningen gemiddeld 38 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 14%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 11% 65-plus.

25-65 jaar

In Zuidwal zijn 66% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Zuidwal een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 11% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 14%.

Kenmerken huizen te huur in Zuidwal

Segmenten

In Zuidwal komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 43% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 1200+ euro (40%).

Kamers

Zuidwal kent het meeste aanbod van 1 kamer woningen (36% van het aanbod). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (31%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Zuidwal in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Zuidwal (77%). In de top 3 staan tevens een huis (11%) en een kamer (11%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 3% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Zuidwal. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 17% van de huurwoningen een balkon.