Waldeck-Noord

Wonen in Waldeck-Noord is wonen in een van de rustigere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Landréstraat, Catharina van Rennesstraat en Denijsstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Waldeck-Noord worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1300 en 1400 euro. Maar ook huizen kan je huren in Waldeck-Noord met een gemiddelde huurprijs van 1150 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Waldeck-Noord staan woningen gemiddeld 34 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Waldeck-Noord

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Waldeck-Noord een buurt die behoort tot de goedkopere buurten van de stad. Een woning in Waldeck-Noord kost gemiddeld 1007 euro. Dat is 13% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Waldeck-Noord is een woning gemiddeld 96m2 groot.

Dagen in verhuur

In Waldeck-Noord staan huurwoningen gemiddeld 41 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 10%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 53% 65-plus.

25-65 jaar

In Waldeck-Noord zijn 36% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Waldeck-Noord een buurt met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 53% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 10%.

Kenmerken huizen te huur in Waldeck-Noord

Segmenten

Waldeck-Noord heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 37% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (33%).

Kamers

Waldeck-Noord kent het meeste aanbod van 4 of meer kamer woningen (59% van het aanbod). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (16%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Waldeck-Noord in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Waldeck-Noord (78%). In de top 3 staan tevens een huis (11%) en een kamer (11%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 0% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Waldeck-Noord. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 41% van de huurwoningen een balkon.