Rosenburg

Wonen in Rosenburg is wonen in een van de rustigere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Treublaan, Notenplein en Donker Curtiusstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. De meest aangeboden huurwoningen in Rosenburg zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 1300 tot 1400 euro. Maar ook kamers kan je huren in Rosenburg met een gemiddelde huurprijs van 412 euro. Huurwoningen in Rosenburg staan gemiddeld 36 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Rosenburg

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Rosenburg een buurt die behoort tot de goedkopere buurten van de stad. Een woning in Rosenburg kost gemiddeld 1088 euro. Dit gemiddelde is 6% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Rosenburg is een woning gemiddeld 83m2 groot.

Dagen in verhuur

In Rosenburg staan huurwoningen gemiddeld 46 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 20%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 36% 65-plus.

25-65 jaar

In Rosenburg zijn 48% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Rosenburg is een buurt in Den Haag met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 36% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 20%.

Kenmerken huizen te huur in Rosenburg

Segmenten

In Rosenburg komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 37% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 1200+ euro. 34% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

In Rosenburg wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (42%). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (32%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Rosenburg in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Rosenburg (83%). In de top 3 staan tevens een kamer (17%) en een - (-%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 5% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Rosenburg. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 34% van de huurwoningen een balkon.