Waterbuurt

Wonen in Waterbuurt is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Van der Woudendijk, Van Campenvaart en Van Veendijk waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Waterbuurt zijn kamers met een gemiddelde huurprijs van 600 tot 700 euro. Maar ook huizen kan je huren in Waterbuurt met een gemiddelde huurprijs van 1970 euro. Huurwoningen in Waterbuurt staan gemiddeld 34 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Waterbuurt

Gemiddelde huurprijs

Waterbuurt behoort tot 1 van de goedkopere buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Waterbuurt ligt op 1066 euro. Dit gemiddelde is 8% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Waterbuurt is een woning gemiddeld 46m2 groot.

Dagen in verhuur

In Waterbuurt staan huurwoningen gemiddeld 35 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 53%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 7% 65-plus.

25-65 jaar

In Waterbuurt zijn 57% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Waterbuurt een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 7% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 53%.

Kenmerken huizen te huur in Waterbuurt

Segmenten

Waterbuurt heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (49% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 1200+ euro (43%).

Kamers

In Waterbuurt wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (100%). Daarna worden kamer woningen aangeboden (%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Waterbuurt in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een kamer is met stipt de meest aangeboden soort woning in Waterbuurt (64%). In de top 3 staan tevens een huis (36%) en een - (-%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 11% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Waterbuurt. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 0% van de huurwoningen een balkon.