Oud Scheveningen

Een woning huren in Oud Scheveningen betekent dat je gaat wonen in een van de rustigere buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Keizerstraat, Zeekant en Kolenwagenslag waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Oud Scheveningen worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1200 en 1300 euro. Maar ook kamers kan je huren in Oud Scheveningen met een gemiddelde huurprijs van 475 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Oud Scheveningen staan woningen gemiddeld 25 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Oud Scheveningen

Gemiddelde huurprijs

Oud Scheveningen behoort tot 1 van de goedkopere buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Oud Scheveningen ligt op 1004 euro. Dat is 14% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Oud Scheveningen is een woning gemiddeld 58m2 groot.

Dagen in verhuur

In Oud Scheveningen staan huurwoningen gemiddeld 31 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 23%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 19% 65-plus.

25-65 jaar

In Oud Scheveningen zijn 60% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Oud Scheveningen is een buurt in Den Haag met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 19% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 23%.

Kenmerken huizen te huur in Oud Scheveningen

Prijscategorien

In Oud Scheveningen komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (40% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (36%).

Kamers

Oud Scheveningen kent het meeste aanbod van 2 kamer woningen (37% van het aanbod). Daarna worden 1 kamer woningen aangeboden (29%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Oud Scheveningen in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Oud Scheveningen (64%). In de top 3 staan tevens een kamer (28%) en een huis (8%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 3% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Oud Scheveningen. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 16% van de huurwoningen een balkon.