Huygenspark

Wonen in Huygenspark is wonen in een van de drukste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Waldorpstraat, Rijswijkseweg en Stationsweg waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Huygenspark worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 700 en 800 euro. Maar ook kamers kan je huren in Huygenspark met een gemiddelde huurprijs van 526 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Huygenspark staan woningen gemiddeld 14 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Huygenspark

Gemiddelde huurprijs

Huygenspark behoort tot 1 van de goedkoopste buurten in Den Haag. Een woning in Huygenspark kost gemiddeld 713 euro. Dat is 39% goedkoper dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Huygenspark is een woning gemiddeld 38m2 groot.

Dagen in verhuur

In Huygenspark staan huurwoningen gemiddeld 20 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 15%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 7% 65-plus.

25-65 jaar

In Huygenspark zijn 49% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Huygenspark een buurt met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 7% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 15%.

Kenmerken huizen te huur in Huygenspark

Segmenten

In Huygenspark komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment tot 800 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (73% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 20% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

Huygenspark kent het meeste aanbod van 1 kamer woningen (70% van het aanbod). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (15%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Huygenspark in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Huygenspark (59%). In de top 3 staan tevens een kamer (39%) en een huis (2%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 3% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Huygenspark. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 9% van de huurwoningen een balkon.