Nieuw Waldeck

Wonen in Nieuw Waldeck is wonen in een van de drukste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Oude Haagweg, Jules Massenetstraat en Albert Rousselstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. In Nieuw Waldeck worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 900 en 1000 euro. Maar ook huizen kan je huren in Nieuw Waldeck met een gemiddelde huurprijs van 1196 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Nieuw Waldeck staan woningen gemiddeld 31 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Nieuw Waldeck

Gemiddelde huurprijs

Nieuw Waldeck behoort tot 1 van de goedkopere buurten in Den Haag. Een woning in Nieuw Waldeck kost gemiddeld 923 euro. Dit gemiddelde is 20% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Nieuw Waldeck is een woning gemiddeld 65m2 groot.

Dagen in verhuur

In Nieuw Waldeck staan huurwoningen gemiddeld 36 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 33%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 22% 65-plus.

25-65 jaar

In Nieuw Waldeck zijn 52% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Nieuw Waldeck is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 22% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 33%.

Kenmerken huizen te huur in Nieuw Waldeck

Segmenten

Nieuw Waldeck heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Voor het segment 800 tot 1200 euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (68% van het nieuwe aanbod). Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van tot 800 euro (17%).

Aantal kamers

Nieuw Waldeck kent het meeste aanbod van 1 kamer woningen (49% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (30%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Nieuw Waldeck in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Nieuw Waldeck (77%). In de top 3 staan tevens een huis (13%) en een kamer (10%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 8% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Nieuw Waldeck. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 19% van de huurwoningen een balkon.