Koningsplein en omgeving

Wonen in Koningsplein en omgeving is wonen in een van de drukste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Regentesselaan, Weimarstraat en Kepplerstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is veel aanbod voor diverse budgetten. De meest aangeboden huurwoningen in Koningsplein en omgeving zijn appartementen met een gemiddelde huurprijs van 900 tot 1000 euro. Maar ook kamers kan je huren in Koningsplein en omgeving met een gemiddelde huurprijs van 525 euro. Huurwoningen in Koningsplein en omgeving staan gemiddeld 22 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Koningsplein en omgeving

Gemiddelde huurprijs

Koningsplein en omgeving behoort tot 1 van de goedkoopste buurten in Den Haag. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Koningsplein en omgeving ligt op 912 euro. Dit gemiddelde is 21% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Koningsplein en omgeving is een woning gemiddeld 57m2 groot.

Dagen in verhuur

In Koningsplein en omgeving staan huurwoningen gemiddeld 26 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 22%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 9% 65-plus.

25-65 jaar

In Koningsplein en omgeving zijn 65% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Koningsplein en omgeving is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 9% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer laag, namelijk 22%.

Kenmerken huizen te huur in Koningsplein en omgeving

Prijscategorien

Koningsplein en omgeving heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie tot 800 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 50% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van 800 tot 1200 euro (32%).

Aantal kamers

Koningsplein en omgeving kent het meeste aanbod van 1 kamer woningen (54% van het aanbod). Daarna worden 2 kamer woningen aangeboden (22%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Koningsplein en omgeving in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Koningsplein en omgeving (61%). In de top 3 staan tevens een kamer (23%) en een huis (17%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 4% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Koningsplein en omgeving. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 11% van de huurwoningen een balkon.