Nassaubuurt

Wonen in Nassaubuurt is wonen in een van de rustigste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Weissenbruchstraat, Wassenaarseweg en Jan van Nassaustraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Nassaubuurt worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1400 en 1500 euro. Maar ook huizen kan je huren in Nassaubuurt met een gemiddelde huurprijs van 2286 euro. Huurwoningen in Nassaubuurt staan gemiddeld 42 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Nassaubuurt

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Nassaubuurt een buurt die behoort tot de duurste buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Nassaubuurt ligt op 1535 euro. Dat is 32% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Nassaubuurt is een woning gemiddeld 93m2 groot.

Dagen in verhuur

In Nassaubuurt staan huurwoningen gemiddeld 47 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 31%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 20% 65-plus.

25-65 jaar

In Nassaubuurt zijn 52% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Nassaubuurt een buurt met erg weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 20% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is hoog, namelijk 31%.

Kenmerken huizen te huur in Nassaubuurt

Prijscategorien

In Nassaubuurt komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. Voor het segment 1200+ euro is het aanbod nieuwe huurwoningen hoog (68% van het nieuwe aanbod). Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 19% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

Nassaubuurt kent het meeste aanbod van 4 of meer kamer woningen (37% van het aanbod). Daarna worden 1 kamer woningen aangeboden (22%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Nassaubuurt in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Nassaubuurt (66%). In de top 3 staan tevens een huis (25%) en een kamer (9%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 12% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Nassaubuurt. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 29% van de huurwoningen een balkon.