Rietbuurt

Een woning huren in Rietbuurt betekent dat je gaat wonen in een van de rustigere buurten in Den Haag. Populaire straten zijn Bergermeerstraat, Westmaasstraat en Grietpolderstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Rietbuurt worden huizen het vaakst aangeboden. Deze huizen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 2300 en 2400 euro. Maar ook appartementen kan je huren in Rietbuurt met een gemiddelde huurprijs van 1550 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Rietbuurt staan woningen gemiddeld 93 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Rietbuurt

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Rietbuurt een buurt die behoort tot de duurste buurten van de stad. Een woning in Rietbuurt kost gemiddeld 1982 euro. Dat is 71% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Rietbuurt is een woning gemiddeld 133m2 groot.

Dagen in verhuur

In Rietbuurt staan huurwoningen gemiddeld 87 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 65%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 4% 65-plus.

25-65 jaar

In Rietbuurt zijn 55% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Rietbuurt is een buurt in Den Haag met weinig inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 4% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 65%.

Kenmerken huizen te huur in Rietbuurt

Prijscategorien

Rietbuurt heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 1200+ euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 73% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 800 tot 1200 euro. 27% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Aantal kamers

In Rietbuurt wordt een 4 of meer kamer woning het meest aangeboden (83%). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (17%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Rietbuurt in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een huis is met stipt de meest aangeboden soort woning in Rietbuurt (83%). In de top 3 staan tevens een appartement (17%) en een - (-%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 36% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Rietbuurt. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 9% van de huurwoningen een balkon.