Heesterbuurt

Wonen in Heesterbuurt is wonen in een van de drukkere buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Mient, Goudenregenstraat en Vlierboomstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Heesterbuurt worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 1000 en 1100 euro. Maar ook kamers kan je huren in Heesterbuurt met een gemiddelde huurprijs van 491 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Heesterbuurt staan woningen gemiddeld 27 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Nu te huur in Heesterbuurt

3 kamer appartement met een balkon

Huurprijs p/maand

1.070,-
Leuk 2 kamer appartement met eigen douche. LET OP: gedeelde keuken en toilet

Huurprijs p/maand

515,-

Statistieken van Heesterbuurt

Gemiddelde huurprijs

In Den Haag is Heesterbuurt een buurt die behoort tot de goedkopere buurten van de stad. De gemiddelde vraagprijs van een huurwoning in Heesterbuurt ligt op 944 euro. Dit gemiddelde is 19% goedkoper dan een gemiddelde huurwoning in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Heesterbuurt is een woning gemiddeld 56m2 groot.

Dagen in verhuur

In Heesterbuurt staan huurwoningen gemiddeld 31 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 28%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 10% 65-plus.

25-65 jaar

In Heesterbuurt zijn 63% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Kijkend naar het aantal inwoners is Heesterbuurt een buurt met veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 10% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is laag, namelijk 28%.

Kenmerken huizen te huur in Heesterbuurt

Prijscategorien

In Heesterbuurt komen huurwoningen beschikbaar in de verschillende segmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 46% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Daarna worden er woningen aangeboden in het segment van tot 800 euro (31%).

Kamers

Heesterbuurt kent het meeste aanbod van 1 kamer woningen (29% van het aanbod). Daarna worden 3 kamer woningen aangeboden (28%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Heesterbuurt in vergelijking met heel Den Haag.

Soort woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Heesterbuurt (71%). In de top 3 staan tevens een kamer (24%) en een huis (5%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 4% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Heesterbuurt. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 32% van de huurwoningen een balkon.