Hoge Veld

Wonen in Hoge Veld is wonen in een van de drukste buurten van Den Haag. Populaire straten zijn Laan van Wateringse Veld, Zevenwoudenlaan en Vigelandstraat waar veel woningen te huur aangeboden worden. Er is aanbod in elke prijscategorie, zowel voor kamers, appartementen maar ook hele woningen. In Hoge Veld worden appartementen het vaakst aangeboden. Deze appartementen hebben gemiddeld een huurprijs tussen de 900 en 1000 euro. Maar ook huizen kan je huren in Hoge Veld met een gemiddelde huurprijs van 1523 euro. Huurwoningen in Den Haag staan gemiddeld genomen nooit lang te huur. In Hoge Veld staan woningen gemiddeld 22 dagen online totdat een nieuwe huurder gevonden is.

Ranglijsten

Statistieken van Hoge Veld

Gemiddelde huurprijs

Hoge Veld behoort tot 1 van de duurdere buurten in Den Haag. Een woning in Hoge Veld kost gemiddeld 1175 euro. Dat is 1% duurder dan het gemiddelde in Den Haag.

Gemiddeld aantal m2

In Hoge Veld is een woning gemiddeld 109m2 groot.

Dagen in verhuur

In Hoge Veld staan huurwoningen gemiddeld 26 dagen in verhuur.

Gezin met kind

Het aantal bewoners met kinderen is 58%.

65-plussers

Van alle inwoners in de buurt is 8% 65-plus.

25-65 jaar

In Hoge Veld zijn 53% van de inwoners 25-65 jaar oud.

Aantal inwoners

Hoge Veld is een buurt in Den Haag met erg veel inwoners. Van alle inwoners in de buurt is 8% 65plus. Het aantal bewoners met kinderen is zeer hoog, namelijk 58%.

Kenmerken huizen te huur in Hoge Veld

Segmenten

Hoge Veld heeft huurwoningen in verschillende prijssegmenten. In de prijcategorie 800 tot 1200 euro worden de meeste nieuwe woningen aangeboden. 70% van alle nieuwe woningen vallen in deze categorie. Het segment wat volgt, zijn huurwoningen in het prijssegment van 1200+ euro. 25% van het aanbod bevindt zich in deze groep.

Kamers

In Hoge Veld wordt een 3 kamer woning het meest aangeboden (47%). Daarna worden 4 of meer kamer woningen aangeboden (47%). Hieronder zie je de totale verdeling van woningen te huur in Hoge Veld in vergelijking met heel Den Haag.

Type woning

Een appartement is met stipt de meest aangeboden soort woning in Hoge Veld (56%). In de top 3 staan tevens een huis (37%) en een kamer (7%). Zie onderstaande grafiek voor de hele verdeling, hier zie je tevens hoe het in heel Den Haag is.

Buitenruimte

Een huurwoning met een tuin is aanwezig bij 5% van de aangeboden woningen van het afgelopen jaar in Hoge Veld. Een balkon komt gemiddeld genomen vaker voor in Den Haag dan een tuin. In deze buurt heeft 15% van de huurwoningen een balkon.